thaiställen göteborg

Thairestauranger i Göteborg som är värda ett besök

Det thailändska köket är svårt att motstå, med mat som sträcker sig från heta soppor till nudlar och grillspett, samt ett antal andra rätter. Det finns många ställen i Göteborg idag som erbjuder dig med smakerna från Thailand i form av både à la carte och take out. För att hjälpa dig att upptäcka det, här är en lista över de bästa thailändska restaurangerna i Göteborg.

Moon Thai Kitchen – Kristinelundsgatan 9

På Moon Thai Kitchens uteservering ger bambumöbler och parasoller en föraning om vad som väntar. Restaurangen är ofta fullpackad, så du kan svalka dig med en kall Cobra drink och krispiga räkchips i baren medan du väntar om du inte har bokat bord.Den omfattande menyn omfattar allt från förrätter till desserter, med många läckra thailändska rätter däremellan.

Maten är färsk och väldoftande, servicen är uppmärksam och priserna rimliga.

Samui Thai – Engelbrektsgatan 51

Bara några minuters promenad från Korsvägen ligger ett familjeägt litet matställe som serverar en populär lunchbuffé med allt du kan äta och en à la carte-middag. Restaurangen är opretentiös och traditionella thailändska rätter står i fokus. Välj att äta på plats eller ta med dig din favoriträtt hem.

Buffén ändras varje dag, men du kan alltid förvänta dig ett bra utbud av både varma och kalla rätter. Den vänliga personalen pratar gärna med dig och rekommenderar de bästa rätterna för dig.

Sukhothai – Drottninggatan 17

Restaurangen Sukhothai på drottninggatan 17 i Göteborg är ett bra val om du letar efter en äkta thailändsk matupplevelse. Restaurangen ligger i ett gammalt radhus och har en mysig atmosfär med mörka trägolv och orientaliska lampor.

Menyn innehåller både traditionell thailändsk mat och nyheter, som den välkända tamarindsuppen och grillad vaktel med mangosallad.

mat mat mat

S.p.i.c.e. of Thailand – Kungstorget 14

Den här thailändska restaurangen, som ligger på andra våningen i Saluhallen med utsikt över Saluhallen och kanalen nedanför, ligger mitt i centrum av Göteborgs kulinariska distrikt. I en modern restaurangmiljö kan du äta eldiga och omtyckta specialiteter som panang currygrytor, pad thai eller grön mangosallad.

Du kan också beställa take away och få maten levererad till din dörr. Restaurangen har också en cateringverksamhet för privata fester och evenemang.

Sala Thai – Hästeviksgatan 61

En av stadens bästa takeaways ligger mitt i Tånguddens småbåtshamn. Trots det udda läget har många hungriga besökare kommit hit sedan de öppnade år 2000. Så om du är ute efter riktigt god thailändsk mat att ta med sig, är det här stället att gå till.

Sammanfattningsvis är Moon Thai Kitchen, Samui Thai, SukhoThai, Sala Thai och S.p.i.c.e of Thailand är några av de bästa thailändska restaurangerna i Göteborg. Dessa matställen specialiserar sig på äkta thailändsk mat som är både utsökt och väldoftande. Servicen är uppmärksam och priserna är rimliga.